Instructie op maat voor jou en je paard

9

Wil jij kunnen samenwerken met je paard zonder de harmonie te verliezen?

Door je kennis te vergroten leer je je paard te begrijpen waardoor hij je zal gaan vertrouwen en je sneller resultaten zult boeken. Bovendien krijg je hierdoor een betere relatie met je paard.

9

Wil jij weten wat je paard bedoelt wanneer hij zich verzet onder het zadel, uitbreekt aan de longe etc.?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Ik kan je helpen dit te leren begrijpen en oplossen.

9

Heb je ook het gevoel dat je maar niet verder komt met je paard?

Verval jij ook steeds weer in dezelfde problemen met je paard, dan kan ik je de kennis en de hulpmiddelen aanbieden om dit patroon te doorbreken.

Correct trainen

Rust en harmonie in een veilige omgeving zijn voor mij de rode draad in de opleiding van het paard en mijn lessen. Om het paard correct te trainen gebruik ik oefeningen die het paard gymnastiseren en versterken, van schouder binnenwaarts, travers tot pirouette en piaffe tot en met hogeschool. Door het paard te helpen zijn lichaam correct te gebruiken worden blessures en andere ongemakken voorkomen. Het resultaat is dat het lijkt dat het paard alle bewegingen uit vrije wil maakt. Dit komt omdat hij soepel, sterk en buigzaam is gemaakt. Zo krijg je een blij en ontspannen paard en een harmonieus beeld dat het oog streelt.

“In de training van het paard maak ik gebruik van alle dressuuroefeningen die bedoeld zijn om het paard te trainen”

Welzijn van paard en ruiter staan centraal

Het welzijn van het paard staat tijdens de lessen en in de training bij mij centraal. Kennis van de biomechanica en de leerprocessen van het paard zijn hierin onmisbaar. Maar ook het welzijn van jou als ruiter/amazone en trainer van je paard is voor mij pré. Jij en je paard bepalen het tempo van jullie ontwikkelingen.

Verschillende lesmogelijkheden

Ik bied verschillende mogelijkheden op het gebied van les/training. Je kunt bij mij losse lessen volgen op mijn locatie in Hulshorst. Kun je niet naar mij toekomen, en zijn er meerdere mensen op jouw locatie die les van mij zouden willen hebben, dan kan ik naar jullie toekomen. Het is ook mogelijk om een trainingsperiode af te spreken waarbij je paard intern komt en op basis van vijf lessen per week getraind wordt. Een tussenvorm is ook mogelijk, een bootcamp, waarbij je bijvoorbeeld een weekend of een week naar mijn locatie komt met je paard, waarbij je paard bij ons logeert en jij met je paard één tot twee lessen per dag volgt.

Wil jij de volgende stap in de training met jouw paard maken?