Uit consequent leiderschap ontstaat duidelijkheid wat de veiligheid waarborgt.

Communicatie en coaching

Het effectief en functioneel trainen van je paard begint met heldere communicatie tussen jou en je paard.

Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal. Ze zijn in staat om tussen de regels door te lezen, voelen haarfijn aan of jouw aanwijzingen overeenkomen met je gevoel. Probeer je duidelijk te zijn maar twijfel je diep van binnen, dan zal het paard dit ogenblikkelijk spiegelen.

Paarden houden van duidelijkheid, consequent zijn. Ze willen weten wat ze aan je hebben – eenvoudig en eenduidig, ze willen zich veilig voelen bij jou als leider. Daarvoor is het van belang dat je zacht leert zijn waar het kan, en streng leert zijn waar nodig en moet je gevoel overeenkomstig aan de boodschap zijn. Uiteraard altijd met respect voor de communicatieve fijngevoeligheid dat paarden zo eigen is.

Communicatie en leiderschap

Doordat paarden ons veel kunnen leren op het gebied van communicatie en leiderschap, leer je niet alleen veel over jouw relatie met je paard, maar leer je ook veel over jezelf. Niet zelden worden paralellen zichtbaar tussen wat er in de communicatie tussen jou en je paard gebeurt en wat er bijvoorbeeld op je werk of in je gezin plaatsvindt.

Mijn communicatielessen gaan dan ook verder dan alleen het werken met je paard. Het zijn lessen waarin je leert begrijpen hoe je de communicatie met je paard verfijnt, maar er is daarnaast ruimte om inzicht te krijgen in de achtergronden van jouw handelen in het algemeen. 

Met mijn persoonlijke ervaringen en de ervaringen die ik tijdens mijn ontwikkeling als paardentrainer heb afgelegd, kan ik jou helpen om je te verdiepen in hoe jij communiceert, wat het effect is op anderen en wat je kunt doen om jezelf daar verder in te ontwikkelen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden (ik bied deze lessen op maat aan) en de kosten, neem dan via onderstaande knop contact met mij op.