Home / Trailerlaad Problematiek / Hulp Bij trailerladen

Hulp bij Trailerladen

Oorzaak en Hulp bij Trailerladen

Vaak ontstaan deze problemen doordat er een nare ervaring (trauma) aan vooraf is gegaan wellicht met dwang en of geweld. Het paard moest en zou in de trailer Ook kan een verstoorde relatie tussen mens en paard het probleem zijn. Het paard ziet de mens niet (meer) als leider en volgt zijn eigen weg, soms dus letterlijk! In beide gevallen ligt het aan leiderschap. Door het stuk leiderschap eerst helder te krijgen zal het paard weer open staan voor communicatie. En door de communicatie op orde te hebben kun je verder werken aan het laad probleem. Ik biedt hulp bij trailerladen.

Werk methode

Ik leer het paard eerst om te buigen in zijn lijf. Hierdoor leert hij zichzelf in balans te houden en tevens ontstaat er een stukje respect en leiderschap. Vervolgens leer ik hem te wijken voor mijn energie. Ik wil hem namelijk makkelijk kunnen verplaatsen, zowel zijn achterhand, als wel zijn schouders. Ook het achterwaarts gaan is erg belangrijk. Net als het weer voorwaarts gaan op mijn hulp. Als deze basis bevestigd is neem ik het paard mee naar de trailer en ga kijken op welk punt hij blijft staan. Dit is nl zijn comfortzone. Van hieruit ‘werk’ ik met hem.

Zodra hij nl passen voorbij deze comfort zone zet plaats ik hem terug naar deze plek. In de natuur benaderen paarden ook op deze manier een object wat ze niet kennen en of niet vertrouwen. Door telkens even naar het vreemde dingen te stappen om vervolgens weer terug te rennen naar een voor hen veilige afstand creëren ze controle en vertrouwen. De volgende nader poging zal iets dichter naar het object zijn. Zo zullen ze de afstand tussen het object en zichzelf steeds meer verkleinen. Telkens komen ze een stukje dichterbij en zullen ze het ding uiteindelijk uitgebreid besnuffelen om te bepalen of het ok is. Door deze van natuurlijke manier van benaderen te gebruiken ontstaat er een gevoel van controle over de situatie hebben bij het paard.