Home / Lesmogelijkheden

Lesmogelijkheden

Je kunt bij mij terecht voor dressuurlessen tot elk niveau. Wil je proefgericht leren rijden, of wil je leren hoe je paard biomechanisch correct te trainen en ook te rijden? Ik kan je hier uitstekend in begeleiden.
Ontspanning in een veilige omgeving is voor mij een voorwaarde om goed en fijn met je paard te kunnen werken.
Rust in instructie waarbij geduld voorop staat. Jullie bepalen het leertempo. Dan leren jij en je paard het best!!

Als instructeur in de Academische en Klassieke Rijkunst kan ik veel voor jou en je paard betekenen. Ik ben opgeleid om naar het geheel te kijken en niet naar een plaatje. Hier komt veel kennis over de biomechanica en de psyche van het paard bij kijken.
Mijn ruim 30 jarige ervaring in het trainen van paarden en de vele opleidingen, cursussen, lessen en gevolgde clinics en lesdagen op Klassiek, Academisch niveau en op horsemanship gebied, dragen bij aan een breed ontwikkelde kunde en vermogen om mens en paard te helpen.

Lesvormen:
Ik kan je begeleiden in vele opzichten. Niet alleen voor dressuurlessen kun je bij mij terecht maar ook hoe je jouw paard in balans kunt brengen zonder ruiter dmv handwerk en longeren (zonder hulpteugels) is mijn specialiteit.

Zo begeleid ik ook veel revalidatiepaarden die kampen met bijvoorbeeld ataxie, kissing spines, rugproblemen of peesblessures.
Hierin is het onderdeel handwerk ook ontzettend belangrijk!
Door deze manier van trainen zijn deze paarden na verloop van tijd veelal weer goed inzetbaar als rijpaard!

Maar niet alleen voor revalidatiepaarden is deze manier van trainen functioneel.
Juist ook voor jonge of juist oude paarden of paarden die moeite hebben met hun balans (denk aan hele grote paarden) is dit werken aan de hand een manier van trainen super functioneel!
En voor ieder ras, van Shet tot Shire en alles daartussen in!

Ook op het gebied van omgang met je paard kan ik je goed helpen.
Regelmatig kom ik tegen dat een leerling die eigenlijk voor een rij- handwerk of longeerles bij me komt, met ongewenst omgangsgedrag van hun paard kampt.
Dit gedrag is vaak ontstaan door niet heldere afspraken en dus verstandhouding tussen paard en mens waardoor het paard dominant kan worden wat soms zelfs gevaarlijke situaties met zich meebrengt.

Zo los ik ook trailerlaad problematiek voor je op.
Ook hierin staat communicatie en leiderschap op de eerste plek. Al vele paarden laden weer probleemloos na enkele sessies van Paard in Balans.

Een goede verstandhouding met je paard levert je vele voordelen op, zowel onder het zadel als in de omgang bijvoorbeeld op stal en tijdens de verzorging!

Locatie lessen:
Je kunt voor lessen op mijn Trainingscentrum terecht aan het Poppeswegje 32 in Hulshorst. Ik beschik over een nieuw aangelegde rijbaan van 20 bij 60 meter met een zeer goede bodem. Daarnaast hebben we nog een kleinere rijbaan van ongeveer 18 bij 35 meter. Beide banen zijn omheind en afsluitbaar.

Verder is er een gezellige kantine waar een kopje koffie of thee gedronken kan worden. En bij mooi weer kun je heerlijk op het terras de lessen volgen.

Ook is het mogelijk om met één van mijn geschoolde paarden te werken voor wat betreft grondwerk, handwerk, longeren en hogeschooloefeningen. Hiermee kun je fijn je gevoel voor techniek, energie en timing ontwikkelen en deze kun je dan weer meenemen in je training met je eigen paard.

Daarbij organiseer ik maandelijks lesdagen. Deze zijn kleinschalig om zo de ongedwongen sfeer te behouden en iedere combinatie goed te kunnen begeleiden.Een zeer leerzame en nuttige dag waarna je met veel enthousiasme weer naar huis zal gaan!

Verder geef ik ook clinics waarin de Klassieke/ Academische grondslag uitgelegd zal worden dmv een demonstratie aangevuld met eventuele lessen. Deze kun je bij jou op locatie organiseren.

De mogelijkheid om naar jouw locatie te komen is er wel maar moet ik per aanvraag bekijken. Omdat ik tevens een pensionstal & trainingscentrum heb ben ik nl erg druk met alle werkzaamheden en trainingen eigen paarden én trainingspaarden.

Wil je graag meer informatie over bovenstaande lesmogelijkheden of staat jouw wens er niet tussen?

Laat dan gerust een bericht achter op onderstaand contactformulier of bel me even: tel 06- 44 115 990.

Graag tot ziens!!
Jolenta van Haaften

MELD JE NU AAN VOOR EEN LES

Wil jij graag lessen bij Paard in Balans? Meld je nu aan via onderstaande knop!

Foto’s van Yrsa Iris Photography