Home / Klassieke Rijkunst / Academische Rijkunst Oefeningen

Academische Rijkunst Oefeningen

Academische Rijkunst Oefeningen

In de Academische Rijkunst kijken heel bewust naar het welzijn van het paard. We leren kijken hoe we het paard fysiek en mentaal kunnen verbeteren zodat hij in staat is om met ons als ruiter samen te werken.

Niet alleen wíl maar vooral ook kán samen werken!We leiden het paard op middels een logische trainingsopbouw waarbij we hem oefeningen aanbieden die hem geleidelijk aan sterker zullen maken. De Academische Rijkunst gebruikt de dressuur voor het paard en niet het paard voor de dressuur. Dit is een heel duidelijk citaat die Academische Rijkunst oefeningen kenmerkt.

We gebruiken daarvoor de volgende oefeningen
-schouderbinnenwaarts
-travers
-renvers
-appuymenten
-piaffe, schoolhalt en levade
-werkpirouettes

Door het paard deze oefeningen eerst onbelast aan te leren en uit te laten voeren zodat hij met zijn eigen gewicht om kan leren gaan zal hij daarna minder moeite hebben met het ruitergewicht. Hiermee voorkom je veel rij-technische problemen die vaak voort komen uit de natuurlijke scheefheid van het paard.

Op deze manier leren we het paard geen trucjes aan maar biomechanisch kloppende bewegingen zodat deze bewegingen zuiver blijven. We houden de wetten van de natuur dus goed in de gaten.

Academische Rijkunst Oefeningen