Home / Instructie Academische Rijkunst

Lesmogelijkheden

Als instructeur in de Academische Rijkunst kan ik veel voor jou en je paard betekenen. Ik ben opgeleid om het geheel te bekijken en niet naar een plaatje. Hier komt veel kennis over de biomechanica bij kijken. En kennis over het wezen paard in het algemeen en uiteraard ook mensenkennis.

Of je nou dressuurmatig rijdt, springt of eventing, alles valt of staat met hoe jij je paard fysiek en mentaal voorbereidt. Heb jij van je paard een atleet gemaakt, of voel je telkens weer weerstand als je hem traint en/of protesteert hij zelfs regelmatig? Dan kan ik je helpen!

Naast lessen in de AR geef ik ook trainingen op het gebied van communicatie tussen mens en paard. Ik gebruik hiervoor de kennis uit o.a the natural horsemanship. Als je fijn met je paard wilt werken is het belangrijk dat je een goede verstandhouding met hem of haar hebt. Als deze verstoord is dan is het lastig ‘communiceren’ met je paard en kun je nooit tot een gewenste ontspannen samenwerking komen. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij het trailer laden. Ook hierin geef ik trainingen. Kijk hiervoor onder de Home pagina onder het kopje trailerladen.

Je kunt bij mij terecht voor:
*     Lessen in de Academische Rijkunst
*     Lessen in het rechtrichten
*     Lessen in grondwerk en werken aan de hand en rijden
*     Lessen in leren correct longeren
*     Lessen in houding en zit
*     Trailerlaad problematiek
*     Hulp bij revalidatie voor je paard
*     Hulp bij angst voor het rijden of in de omgang
*     Communicatie trainingen tussen jou en je paard dmv natural horsemanship technieken.

Je bent voor lessen van harte welkom bij mij op locatie op stal aan de Poppeswegje 32 te Hulshorst. Ik beschik over een nieuw aangelegde rijbaan met een goede bodem van 30 bij 60 meter en een dressuurbaan van 20 bij 40 meter met een eveneens zeer goede bodem. Tevens ligt hier een hoger gelegen terras voor toeschouwers/bezoekers welke prachtig zicht over beide rijbanen geeft. Verder nog een hoog afgezette longeercirkel voor bijvoorbeeld communicatie trainingen en een hoog afgezette paddock. Voor een kijkje op mijn locatie kun je HIER klikken! Maar uiteraard kan ik ook bij jou thuis op locatie komen! Je kunt met je eigen paard komen lessen maar het is ook mogelijk om met één van mijn Academisch geschoolde paarden te lessen.

Tevens is het mogelijk om een workshop/ lesdag bij jou op locatie aan te vragen. Kijk voor meer informatie hierover onder het kopje ‘ lesdagen/workshops.’

Ook is het mogelijk om een clinic bij jou op locatie te laten verzorgen door mij. Ik zal dan middels een praktijk training uitleg geven over hoe ik werk. En hoe ik bijvoorbeeld een training opbouw, waar ik op let en waar ik naar toe werk. Na deze clinic is er ruimte voor eventuele opgekomen vragen. Wil je hier meer informatie of prijzen weten? Of staat jouw wens hier niet bij neem dan gerust contact met mij op! Alles is bespreekbaar!

Tot gauw!

Leiderschap en Communicatie
Mijn paard doet niet wat ik wil! Hij loopt zomaar over mijn heen!

Foto van Yrsa Iris Photography

Herken jij dit?
Dan is jullie verstandhouding waarschijnlijk niet in orde en ziet hij jou niet als leider.