Ditta en MetalInmiddels heb ik al weer een aantal lessen bij Jolenta mogen volgen een nieuwe uitdaging en avontuur met mijn 17 jarige merrie Talaca. Op 7 jarige leeftijd heeft Talaca een ernstige peesblessure opgelopen aan haar linker voorbeen. De oppervlakkige en diepe buigpees waren voor 70-80% door gescheurd. Na lang revalideren en rust kon ik weer met haar rijden.
Helaas kwam hier 1 1/2 jaar geleden weer verandering in.
Opnieuw was er een scheur ontstaan in de pees en weer volgende een lange periode van herstel.

In deze tijd is helaas de communicatie tussen mij en Talaca zo dusdanig verstoord waar ik bang en onzeker van werd. Talaca is een afstamming van Metall en dus een vrij hoog in het bloed staand paard. Talaca begon steeds vervelender en zelfs soms gevaarlijk naar mij te reageren gewoon uit de wei halen was voor mij soms geen optie omdat ze al steigerend en slaan met de achterbenen naast me stond. En ik dus in paniek raakte omdat ik simpel weg niet meer wist wat ik moest doen.

Mijn eerste les met Jolenta bestond dan ook uit het weer terug nemen van het leiderschap over mijn paard. Jolenta heeft me op een simpele respect volle manier geleerd om weer ‘de baas’ te zijn over mijn eigen paard. In 45 minuten heb ik mijn paard zien veranderen van een stress kipje naar een relaxt ontspannen paard. Dit ben ik zelf gaan doorvoeren in de dagelijkse omgang met Talaca. Nu kan ik haar zelf weer veilig in de wei zetten en uit de wei halen. Zelfs buiten met water afspuiten of een sproeier uit de buitenrijbaan halen is geen probleem meer. Het vertrouwen is weer terug en misschien nog wel belangrijker Talaca en ik begrijpen elkaar weer. De volgende stap voor Talaca en mij is het weer soepel maken van haar lichaam en haar leren om het gewicht naar de achterhand te brengen en het recht richten in het lijf. Waar ik bang was dat Talaca dat helemaal niet leuk zou gaan vinden aangezien mijn eerdere ervaringen met trainen vind ze deze manier helemaal geweldig. Ze werkt fijn mee en ik kan haar met mij mee zien denken. Elke oefening probeert ze goed uit te voeren. Ik zie dan een volledig blij ontspannen paard waar ik weer heerlijk mee aan het trainen ben. Daar geniet ik zelf optimaal van.

In de toekomst hoop ik weer met Talaca te kunnen rijden en door middel van deze trainen zal dat hopelijk gaan lukken. Zelf ben ik enorm tevreden over de lessen van Jolenta ze legt alles heel duidelijk uit en staat soms zelf in de meest grappige houdingen om zo een goed beeld te geven hoe het plaatje eruit moet gaan zien. Om het vervolgens goed uit te kunnen voeren met het paard. De rust die ze daarbij uitstraalt heeft effect op zowel eigenaar als paard. Ik heb de afgelopen tijd beter leren kijken naar mijn paard en haar weer leren begrijpen.

Al met al paard blij dus ik ook blij !!


Contact


Jolenta van Haaften

Ik ben te bereiken van
maandag t/m zaterdag.
Mocht ik niet opnemen dan
bel ik je zo snel mogelijk terug.

Telefoon: 06 44 11 59 90

Email
info@paardinbalans.com

Specialisme

- Grondwerk en Werken aan de Hand
- Natuurlijke Scheefheden en rechtrichten
- Trailerlaad Problematiek
- Academische Rijkunst
- Hulp bij Revalidatie
- Natural Horsemanship