Jeanette en Fred
Grondwerk, rechtrichten en werken aan de hand, alles wat ik graag al enige tijd wilde leren, maar waar te beginnen?
In augustus verhuisde ik mijn paard naar een nieuwe stal. Daar zag ik al gauw een stalgenoot grondwerken met haar paard, volledig ontspannen en allerlei oefeningen doen waar ik alleen maar over kon dromen dat ik ze aan Fred kon leren. Deze stalgenoot leste bij Jolenta.
Niet veel later plande ik mijn eerste les in bij Jolenta. Er is een wereld voor mij opengegaan, de manier van lesgeven en het enthousiasme wat ze mee- en overbrengt is super!

Mijn paard Fred heeft een lichte vorm van ataxie, hierdoor is de coördinatie minder met name in de achterhand. Het seintje dat hij geeft vanuit de hersenen komt niet altijd even goed aan in zijn achterhand. Dit kan sterk verbeterd worden door de juiste training en ontwikkelen van spieren en dat is de afgelopen maanden ook zeker gebeurd.

Tijdens de trainingen zijn we voornamelijk bezig met het zich bewust en sterker maken van Fred zijn achterhand en hoe hij deze moet gebruiken. Verschillende oefeningen zijn de revue al gepasseerd zoals de schouderbinnenwaarts, travers, renvers, appuyementen, werkpiroutte en de piaffe. Ik zie dat Fred hier duidelijk profijt van heeft en de trainingen ook echt leuk vindt!

Daarnaast zijn we bezig om hem ook aan de longeerlijn meer in balans te laten lopen, en eerlijk is eerlijk, dat is nog best moeilijk. Maar ook dit gaat steeds beter.

Al met al heb ik de afgelopen maanden ontzettend veel geleerd en vooral een betere band opgebouwd met mijn paard waardoor we nog meer plezier hebben.
Mijn leerproces stopt gelukkig niet en wij hopen dan ook nog veel te leren van Jolenta!

JeanetteContact


Jolenta van Haaften

Ik ben te bereiken van
maandag t/m zaterdag.
Mocht ik niet opnemen dan
bel ik je zo snel mogelijk terug.

Telefoon: 06 44 11 59 90

Email
info@paardinbalans.com

Specialisme

- Grondwerk en Werken aan de Hand
- Natuurlijke Scheefheden en rechtrichten
- Trailerlaad Problematiek
- Academische Rijkunst
- Hulp bij Revalidatie
- Natural Horsemanship