Grondwerk en Werken aan de hand is van onschatbare waarde.


* Soms lukken bepaalde dressuur oefeningen maar steeds niet en zou je eigenlijk wel eens een mooie 7 of 8 op je protocol willen zien!

* Of wellicht kun je door bepaalde omstandigheden even niet rijden (zwanger, blessures etc) dan kun je het paard toch heel goed onderhouden met gro
ndwerk.

* Het kan ook zo zijn dat juist jouw paard drachtig of geblesseerd is en even geen ruiter mag of kan dragen.
Om het paard dan toch in conditie te houden kun je juist met grondwerk hem of haar goed ondersteunen.
( bij blessures
klik hier om naar ‘hulp bij revalidatie te gaan’)

* Of wellicht ben je bang geworden om te rijden maar zou je toch wel graag iets met het paard willen doen en over je angst heen willen komen.

* Het kan ook zo zijn dat jouw paard te oud, te stijf of te dik of misschien te sloom is? Ook dan kun je het paard goed vanaf de grond trainen.

* Maar grondwerk is ook geweldig om een jong paard voor te bereiden op het werk onder het zadel. Of juist het verkeerd aangereden paard te herstellen.

* In alle gevallen leert het paard eerst met zijn eigen gewicht om te gaan en zijn lijf en benen goed te gebruiken om zo overbelasting te voorkomen. Dit is voor de meeste paarden al moeilijk genoeg.

* Je kunt je paard perfect uitbalanceren vanaf de grond en hem sterker, soepeler en buigzamer maken zonder dat je hem in de weg zit met je eigen gewicht.

* Jij als trainer krijgt doordat je naast en voor het paard loopt uitstekend zicht op hoe hij zijn lijf en benen dus gebruikt!
Daarbij komt dat jij je nu ook in alle rust kunt concentreren op zijn beweging zonder je zorgen te maken of je misschien wel of niet goed zit etc.

* Tevens versterk je de band met je paard doordat je dichtbij hem loopt en direct contact hebt. Eenmaal onder het zadel zal je merken dat dit zijn voordelen heeft.

* Zo kun je jouw paard soepeler, leniger en sterker maken. En vrolijker!Grondwerk


Met grondwerk kun je het paard op een fijne en rustige manier leren om zijn lijf goed te gebruiken.
Door middel van een kaptoom kunnen we invloed uitoefenen op zijn gehele wervelkolom waardoor hij zijn houding aanzienlijk verbetert.
Je kunt hem gymnastiseren en hem meer symmetrisch in zijn spieren maken waardoor kans op overbelasting en blessures significant afneemt. In de grondwerk fase leer je het paard hulpen aan die altijd identiek zijn aan de hulpen eenmaal onder het zadel. Zo ontstaan een heldere communicatie tussen mens en paard.
Doordat je er (achterwaarts) voor loopt heb je tevens goed zicht op hoe het paard zijn lijf en benen gebruikt.
Werken aan de Hand


Met werken aan de hand worden de hulpen wat meer verfijnd en leer je het paard tussen twee teugels te gaan en al meer naar de verzameling te komen. Vooral de zijgangen kunnen nu ook in draf en galop onbelast goed uitgevoerd worden omdat je er nu niet meer voor maar naast loopt. Je kunt nu ook meer zijn schouders plaatsen en hem leren wennen aan combinatie werking kaptoom en bit. Tevens kun je zelf fijn leren om met een binnen en buiten teugel te werken. Als je op het paard zit ben je vaak ook nog bezig met je zit en beenhulpen. Nu kun je je goed op je teugelhulpen concentreren.
Klik hier om naar Werkwijze te gaan voor meer informatieVerhalen van klanten

Startpagina


Contact


Jolenta van Haaften

Telefoon: 0644115990
Ik ben te bereiken van
maandag t/m zaterdag.
Mocht ik niet opnemen dan
bel ik je zo snel mogelijk terug.


info@paardinbalans.com

Specialisme

- Grondwerk en Werken aan de Hand
- Natuurlijke Scheefheden en rechtrichten
- Trailerlaad Problematiek
- Academische Rijkunst
- Hulp bij Revalidatie
- Natural Horsemanship