Hulp bij Revalidatie

Foto van Yrsa Iris Photography

Jaarlijks worden veel paarden bij dierenartsen aangeboden die lichamelijke of mentale klachten hebben waarvan de oorzaak veelal ligt in de training. Een paard zal pas kreupel gaan lopen als hij alle problemen in rug, bekken of hals niet meer kan compenseren. Daarom gaat een kreupelheid vaak gepaard met problemen hoger in het lichaam.

Zodra deze paarden uitbehandeld zijn bij hun dierenarts kan Paard in Balans deze paarden in de meeste gevallen verder helpen. Er vindt eerst een intake gesprek plaats voor meer inhoudelijke informatie over zijn (behandelde) blessure en om een goed beeld te krijgen van de algehele conditie en het karakter van het paard. Verder zal Paard in Balans het paard verder observeren waarbij gekeken wordt naar de balans, rompstabiliteit en de lichaamshouding van het paard. Veel kreupelheden en bijna alle hals, rug en bekkenklachten komen voort uit afwijkingen in de lichaamshouding en de techniek van bewegen van het paard. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst tussen de 27% en 100% van de rijpaarden in Nederland milde tot ernstige rugklachten heeft.

Samen met de eigenaar zal Paard in Balans trainingsmogelijkheden bekijken en doorspreken.
De training zorgt ervoor dat het paard een correcte lichaamshouding aan kan nemen, waardoor een optimaal bewegingspatroon ontstaat. Dan kunnen structuren die overbelast waren door compensaties weer herstellen, sterker worden en kan het paard, eventueel, terugkeren in de sport.

Voor vragen over revalidatie mogelijkheden voor jouw paard, algemene informatie of prijzen kunt u altijd even telefonisch contact opnemen of het contact formulier invullen te vinden in de bovenste balk van de hoofdpagina onder contact.

Waarmee kan Paard in Balans jullie helpen?
Hulp bij Revalidatie
Contact


Ik ben te bereiken van
maandag t/m zaterdag.
Mocht ik niet opnemen dan
bel ik je zo snel mogelijk terug.

Telefoon: 0644115990

Email
info@paardinbalans.com
Specialisme

- Grondwerk en Werken aan de Hand
- Natuurlijke Scheefheden en rechtrichten
- Trailerlaad Problematiek
- Academische Rijkunst
- Hulp bij Revalidatie
- Natural Horsemanship