Klassieke Paardentrainer

Mijn taak als klassiek paardentrainer kun je het best omschrijven als; ruiter en paard meer naar elkaar toe laten groeien en in harmonie brengen.
Ik streef hierbij naar een beeld en gevoel dat het lijkt alsof het paard zowel naast als onder de ruiter oefeningen en bewegingen laat zien alsof het uit vrije wil loopt.

Ik help jou om je comfortabel en veilig met je paard om te leren gaan waarin
plezier voor beide een uitgangspunt is!
Paard happy jij happy!Paard in Balans

De werkwijze van Paard in Balans als paardentrainer
Door middel van grondwerk krijgt de ruiter meer inzichten in hoe het lichaam van een paard functioneert zonder gewicht. Dit zet denkprocessen in werking die bruikbaar zijn
in de verdere opleiding zowel aan de hand als onder het zadel.Ook versterk je met grondwerk enorm de band tussen mens en paard.

Als paarden instructeur heb ik ervaren dat door het paard vanaf de grond te trainen en uit te bouwen, zullen zowel ruiter als paard minder weerstand ervaren eenmaal onder het zadel.

– Werken naast het paard

Naast het grondwerk kan ik als paardentrainer ook helpen in work in hand. Deze stap volgt grondwerk op en helpt je de hulpen te verfijnen en maakt het ook mogelijk om draf en galopwerk erbij te pakken.En zo het paard verder te scholen en te gaan bodybuilden. Er wordt in deze fase ook gewerkt aan een goede corestability van het paard. Een onmisbaar onderdeel om een paard gezond te houden tijdens het werk onder het zadel! Zo verkleinen we de kans op blessures!
– Longeren

Verder kan ik als klassieke of academische paarden instructeur je helpen hoe je een paard correct moet longeren.
Het paard leren om in verticale en horizontale balans te komen. Zo kun je jouw paard beweging geven en aan zijn conditie werken op een verantwoorde manier.
Longeren is een vak apart. Maar voegt veel toe aan een correcte en volledige opleiding van het paard.Longeren – Onder het zadel

Ook onder het zadel kan ik je als paardentrainer helpen om je paard in balans te brengen zodat het paard geen schade ondervindt van het ruitergewicht en met plezier zijn werk zal doen.Ontwikkeling amazone en paarden instructeur

Zelf werk ik nog steeds verder aan mijn ontwikkeling als amazone en instructeur.

Ik volg nog steeds lessen bij

Greetje Hakvoort van H&H Academy en bij Grand Prix ruiter,

Grand Prix en Olympisch jurylid Eddy de Wolff van Westerrode.

Enthousiast geworden?

Meld je aan voor een training of les.Contact


Jolenta van Haaften

Telefoon: 0644115990
Ik ben te bereiken van
maandag t/m zaterdag.
Mocht ik niet opnemen dan
bel ik je zo snel mogelijk terug.


info@paardinbalans.com

Specialisme

- Grondwerk en Werken aan de Hand
- Natuurlijke Scheefheden en rechtrichten
- Trailerlaad Problematiek
- Academische Rijkunst
- Hulp bij Revalidatie
- Natural Horsemanship