Home / Grondwerk & Werken aan de Hand / Voordelen Grondwerk & Werken aan de Hand

Voordelen Grondwerk & Werken aan de Hand

Grondwerk is van onschatbare waarde

*Soms lukken bepaalde dressuur oefeningen maar steeds niet en zou je eigenlijk wel eens een mooie 7 of 8 op je protocol willen zien!

*Of wellicht kun je door bepaalde omstandigheden even niet rijden (zwanger, blessures etc) dan kun je het paard toch heel goed onderhouden met grondwerk.

*Het kan ook zo zijn dat juist jouw paard drachtig of geblesseerd is en even geen ruiter mag of kan dragen. Om het paard dan toch in conditie te houden kun je juist met grondwerk hem of haar goed ondersteunen.
( blij blessures klik op knop ‘hulp bij revalidatie’)

*Of wellicht ben je bang geworden om te rijden maar zou je toch wel graag iets met het paard willen doen en over je angst heen willen komen.

**Het kan ook zo zijn dat jouw paard te oud, te stijf of te dik of misschien te sloom is? Ook dan kun je het paard goed vanaf de grond trainen.

*Maar grondwerk is ook geweldig om een jong paard voor te bereiden op het werk onder het zadel. Of juist het verkeerd aangereden paard te herstellen.

*In alle gevallen leert het paard eerst met zijn eigen gewicht om te gaan en zijn lijf en benen goed te gebruiken om zo overbelasting te voorkomen.
Dit is voor de meeste paarden al moeilijk genoeg.

*Je kunt je paard perfect uitbalanceren vanaf de grond en hem sterker, soepeler en buigzamer maken zonder dat je hem in de weg zit met je eigen gewicht.

*Jij als trainer krijgt doordat je naast en voor het paard loopt uitstekend zicht op hoe hij zijn lijf en benen dus gebruikt!
Daarbij komt dat jij je nu ook in alle rust kunt concentreren op zijn beweging zonder je zorgen te maken of je misschien wel of niet goed zit etc.

*Tevens versterk je de band met je paard doordat je dichtbij hem loopt en direct contact hebt. Eenmaal onder het zadel zal je merken dat dit zijn voordelen heeft.

*Zo kun je jouw paard soepeler, leniger en sterker maken. En vrolijker!

Foto van Yrsa Iris Photography