Verslag lesdag 10 maart 2018

Afgelopen zaterdag alweer de derde lesdag van Paard in Balans. We hadden een heerlijke dag waarin veel ruimte was voor persoonlijke aandacht en groei. De theorie stond in het teken van het paard in zijn natuurlijke balans. Wat is het bewegingspatroon van het paard zonder ruiter. En wat gebeurd er precies met dit bewegingspatroon als we het paard belasten met ruitergewicht. En hoe kunnen we dan het paard voorbereiden voor het werk onder het zadel. Welke spieren kunnen we bij het paard trainen om hem sterk en soepel te maken. En hoe doe je dat.

Na de theorie mocht Delicioso laten zien waar de deelnemers naar toe gaan werken met hun eigen paard. De stretch & halt, grondwerk, longeren, handwerk in stap en draf alle zijgangen en de galop (work in progress) piaffe en schoolhalt.

lesdag

In de praktijk voor de deelnemers kwamen oa zaken als connectie vinden, zowel mentaal als fysiek, op of over de schouder vallen leren zien, het paard in horizontale en verticale balans brengen, leiderschap neerzetten, gebruik maken van je lichaamstaal en positie en correct longeren zonder hulpteugels aan de orde. En het belang van een goede lateroflexie. Zonder deze lateroflexie geen rechtgericht paard. En dus blessure gevoelig. De deelnemers konden fijn hun oog trainen door met elkaar mee te kijken. Ieder op haar eigen niveau. Waar de één voor het eerst met grondwerk aan de gang ging en mocht leren om het paard vanuit de ontspanning het lijf meer symmetrisch te maken had de ander een vraag over de werkpirouette die thuis maar niet wilde lukken.

Ontzettend fijn gewerkt allemaal en ik zie jullie weer tijdens jullie privéles!

lesdag

Volgende Lesdag

Op naar de volgende lesdag in april! Wil jij hier ook graag bij zijn? Bel of mail me dan gerust voor meer informatie! Wie weet zie ik jou met je paard dan bij de volgende lesdag van Paard in Balans bij stal Lieuwendaal in Hulshorst!

Jolenta van Haaften
Paard in Balans
info@paardinbalans.com
tel 06- 44115990

Jolenta van Haaften

Jolenta van Haaften

Leave Comment