Het Logo van Paard in Balans

Het logo van Paard in Balans is tot stand gekomen door mijn Lusitano Delicioso te laten tekenen door kunstenares Paula Collewijn.

Ik heb hiervoor gekozen omdat ik heel graag iets persoonlijks wilde. Delicioso is voor mij heel speciaal. We hebben al zoveel bereikt in korte tijd daar ben ik echt heel trots op! Hij heeft de juiste attitude om het zware werk aan te kunnen en een prachtige uitstraling! Ik vind dat hij de eer verdient van mijn bedrijfslogo. De pose die je ziet is wat wij in de Academische Rijkunst de schoolhalt noemen en alle kracht van een paard komt tot uiting in deze specifieke houding. Hij is hier volkomen in balans. Het paard van een natuurlijk evenwicht naar een rijkunstig evenwicht brengen is een langdurig en secuur proces. Door hem steeds moeilijkere oefeningen aan te bieden wordt hij krachtiger en sterker in zijn achterbenen. Uiteindelijk zal hij zo sterk zijn dat hij zijn totale gewicht naar zijn achterbenen over kan hevelen vanuit de piaffe en de schoolhalt is dan een feit. Hij zal dan eerst één voorbeen van de grond loslaten doordat hij zakt aan de achterkant. Door dit vaak te trainen zal hij in de loop van de tijd deze pose enkele ogenblikken vast kunnen houden. Van hieruit zal dan de levade ontstaan waarbij het paard beide voorbenen onder zich vouwt. Dit zijn beide hogeschool oefeningen. Ook dit kan Delicioso al maar aangezien deze houding verwart kan worden met steigeren heb ik gekozen voor de schoolhalt.

In de levade is het overigens de bedoeling dat het paard gaat hurken, zeg maar zitten, waarbij hij 100% van zijn gewicht op zijn achterbenen draagt. Hierbij blijven zijn schoft en rug dan laag. Dit is wat anders dan het steigeren waarbij het paard zich helemaal omhoog werpt en soms zelfs bijna verticaal komt. Nadat Paula Collewijn de tekening klaar had zijn we bij Fabia van de Berg terecht gekomen voor het ontwerp van het bedrijfslogo. Naast het ontwerp van het logo voor op de website en afspraken kaartjes hebben we vervolgens gekeken naar een ontwerp voor op mijn auto, trailer en folders.

Ik ben echt heel blij met het resultaat!! Beide dames kan ik dan ook van harte aanbevelen als jij ook op zoek bent naar echt iets bijzonders!

www.paula-collewijn.nl
fabyavdberg@gmail.com


Getekend door Paula Collewijn.

Jolenta van Haaften

Jolenta van Haaften

Leave Comment